27 Şubat 2014 Perşembe

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye


       Geçen yıl ekim ayında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlediğim bir oyundu.İki perdelik olan oyunun süresi ise 1 saat 40 dakika.
        Sait Faik Abasıyanık'ın hikayelerinden derlenen oyun yazarın gerçek yaşam öyküsünü bu hikayeler aracılığyla anlatıyor. Sait Faik'ten uyarlayan Savaş Dinçel, yöneten Ergün Işıldar ve oyuncu ise Naşit Özcan. Tek kişilik bir oyun ama kesinlikle sıkıcı değil.
          Oyunu izlerken eski İstanbul'a gidiyorsunuz, yazarla birlikte geziyorsunuz, yazarın espirili diliyle eski İstanbul'un eski insanlarını tanıyorsunuz ve anlıyorsunuz ki aslında hiç bir şey değişmemiş.
          Tek geçim kaynağı kalemi olan yazar, annesinin desteğiyle geçimini sağlıyor hatta öyle ki annesi sayesinde kitaplarını basıyor. Bu darlık içinde bir de kitaplarının "tehlikeli" bulunması ve bu yüzden toplatılması yazarı büsbütün darlığa düşürüyor. Ama ne kaleminden taviz veriyor ne de işinden.
            Oyunun sonunda oyuna gelen izleyicileri bir süpriz bekliyor; oyuncunun süprizi. Çekilişle,  gelen seyircilerden birine Sait Faik Abasıyanık'ın bir büstünü hediye ediyor. Çekilişi ben kaybettim dilerim siz kazanırsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder