22 Eylül 2014 Pazartesi

Bir Dönem İki Kadın


Haziran ayından bu yana bloğumu yazmadım. Çünkü son dakikada aldığım  kararla yazlığa laptop'ımı götrümedim. Amacım daha çok okumaktı. Eğer internet bağlantısı olsaydı yazlıkta da tıpkı burada olduğu gibi vaktimin çoğunu internet başında geçirecektim. Bence verdiğim karar çok yerinde oldu.                                                              



                    Şimdi gelelim yazın okuduğum kitaplara: Bu yaz okuduğum kitaplar içersinde en çok sevdiğim kitap iki harika kadının söyleşisinden oluşan Bir Dönem İki Kadın kitabıydı. Hem kendi hayatlarını hem de Türkiye'nin yakın geçmişinde yaşanan olayları yani 12 Eylül öncesi yaşanan olayları anlatmışlardı. Yazı puntoları küçük olmasına rağmen çok büyük keyifle okudum ve kitap bitmesin istedim. Simurg sayesinde Oya Baydar'la tanışma ve sohbet etme fırsatım olmuştu. Bu kitabı okuyunca Melek Ulagay'la da tanışmak ve sohbet etmek istedim, dilerim olur.                                                                                                                                                 



 Müthiş kadınlar ve müthiş hayatlar hatta şöyle de diyebiliriz iki sıradışı kadının sıradışı hayatları.
Kitap her ikisinin aile kökenlerini anlatmalarıyla başlıyor. Sonra örgüt üyelikleri, örgüt çalışmaları, darbeyle başlayan sürgün hayatları derken şu an yaptıkları ve yaşadıkları hayatla kitap sona eriyor. Hem şaşırıyorsunuz, hem kızıyorsunuz, hem hayranlık duyuyorsunuz hem de imreniyorsunuz bu iki kadına ve tabiki yaşadıklarına.
           Hayat hikayelerini okumaktan keyif alıyorsanız bence bu kitabı mutlaka okumalısınız. İyiki okumuşum dediğim kitapların arasında bu kitap ilk beşi zorlayabilir. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar diliyorum....

3 yorum:

Semihal Tüzüner dedi ki...

kitap listeme hemen ekliyorum arkadaşım

Derdest fikirler dedi ki...

Semihalciğim kesinlikle eklemelisin canım ve senin beğeneceğinden yüzdeyüz eminim.

Murat AYGEN dedi ki...

Kitapta “Sabetay Varol” diye birinin adı sıkça geçtiği halde “Dizin” tâbir olunan fihristte unutulmuş; oysa «İlkbehar yaz mevsim mevsim, birkaç mektup birkaç resim, yıllar geçse O BiR iSiM, unutulmaz unutulmaz».

Yorum Gönder