24 Eylül 2014 Çarşamba

Erin Brockovich



     Bu film 2000 yılında yayınlanan bir gerçek yaşam öyküsüdür. Baş rollerde Julia Roberts var ve film boyunca performansı gerçekten çok güzel.
        Filmi ilk defa yayınlandığı yıl izlemiştim. Bugün bloğuma yazmak için tekrar izledim.

      Erin, iki defa evlenip boşanmış üç tane çocuğu olan, tahsili olmayan ve geçim sıkıntısı yaşayan bir kadındır. Bir trafik kazası geçirir, kendisine çarpan kişiyi mahkemeye verir. Amacı tazminat almaktır. Tazminatını alamaz çünkü davayı kaybeder. Beş parasız kalınca iş aramaya başlar fakat bulamaz. En sonunda tuttuğu avukatın bürosunda metazori olarak işe başlar. Gerek seksi kıyafetleri gerekse küfürbaz konuşmalarıyla bürodaki insanlar tarafından dışlanır. Gerçi dışlanması onun çok da umurunda değildir.
     Bir emlak davasının dosyasını düzenlemek için alır. Dava çok ilgisini çeker ve günlerce davayla ilgili araştırma yapar. Sonunda davanın basit bir emlak davası olmadığı anlaşılır. Çok büyük bir şirketin atık suları pek çok ailenin kanser olmasına neden olmuştur. Davayı kazanırlar ve insanlara çok yüklü miktarlarda tazminat ödetirler. Bu dava, Amerikan tarihinin en yüksek tazminat davası olarak tarihe geçmiş.
      Türkiye 'de olsa kesin şirket kazanırdı. Dava açanlarda terörist ilan edilirdi herhalde. Amerika'yı sevmem ama en azından davalarında adiller diye düşünüyorum. Eğer izlemediyseniz filmi izlemenizi tavsiye ederim. İkinci kez izlememe rağmen yine aynı tadı aldım. İyi seyirler dilerim...
   

1 yorum:

Semihal Tüzüner dedi ki...

Fatoş'cuğum Julia Robers' ı çok başarılı bulurum.Önerinle izleyeceğim

Yorum Gönder