9 Haziran 2017 Cuma

Kadıköy Kitap Fuarı


              Geçen hafta cumartesi yani 3 Haziran'da Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği 9. kitap fuarı vardı.


              İki yıldır düzenli olarak gittiğim bu fuara "neden daha önce gitmedin?" diye sorabilirsiniz. Ocağıma incir ağacı dikilmesin diye gitmiyordum. "Peki iki yıldır ne oluyor?" diye sorarsanız; evet malum cevabı vereceğim: İki yıldır ocağıma incir ağacı dikiliyor. ( Yarın yine gideceğim, yine paralar suyunu çekecek :) )


           İlk gidişimde yukarıdaki kitapları aldım, yarın neler alırım bilemiyorum artık.

       3 Haziran fuarın açılış günüydü. Kadıköy rıhtımdan başlayarak çok büyük bir kalabalıkla gara gittim. Kalabalık hem beni bunalttı hem de kitaplara bu kadar ilginin olması beni mutlu etti. Pazar yeri gibiydi. Bazı stantlara bakmak neredeyse mümkün değildi. Tanıdık tanımadık herkes birbirine kitap öneriyordu. Ben de epey öneride bulundum ( aslında komisyon bile almalıyım, iyi reklam yaptım yani).


          Aslında hafta içi gitmek çok daha mantıklı. Fakat okul işlerinden, yoğunluktan ve yorgunluktan gidemedim maalesef. Yarın yine hafta sonu yine Gar, ana baba günü olacak.

           Gitmediyseniz pazar günü bitiyor, haberiniz olsun. Bence yarın sabah atlayın gidin Kadıköy'e. Dokunun tüm kitaplara, tanımadığınız insanlarla kitap üzerine sohbet edin. Çok iyi geliyor, güvenin bana.


2 yorum:

Mai dedi ki...

Özellikle dün muhteşemdi orası,ben neredeyse her gün gittim ve her gün ayrı bir keyifle ayrıldım.

Battık hepimiz battık ama canımız sağolsun. Ruhu beslemeyi ihmal etmemenin dayanılmaz keyfi ile dopdoluyum :-))

Sevgiler

Derdest fikirler dedi ki...

Batacaksak böyle batalım değil mi Kadriye :))))
Benim için de muhteşem bir keyifti. Doyamadım ne yazarlara ne kitaplara ne de batmaya :)

Yorum Gönder