16 Şubat 2017 Perşembe

Martı


     Geçen hafta Üsküdar Musahipzade Sahnesi'nde Martı oyununu izledim. Oyunun yazarı Anton Çehov, çeviren Behçet Necatigil, yönetmeni Yıldırım Fikret Urağ'dı.


         Oyuncu kadrosu oldukça kalabalıktı. Oyunun dekoruna bayıldım: Muhteşem bir göl manzarası kullanılmıştı. Dekor için çok ciddi çalışılmıştı.


        Oyuncuların hepsinin performansı çok iyiydi. Özellikle Jülide Kural ve Pelin Abay'ı çok beğendim. Oyun,  150 dakika ve iki perde.


        Göl kıyısı ve bu kıyıdaki ev o kadar güzel verilmişti ki çok imrendim. Öyle bir yerde yaşamak isterdim.


        Oyunun konusu kısaca şöyle: "Sorin Çiftliği’nde bir akşamüstü… Çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede genç yazar Treplev’in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktrist Arkadina ,Sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev’in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev’in hayali sanatta yeni biçimler bulmak,Nina’nın hayali ise ünlü bir aktrist olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince Treplev ve Nina başta olmak üzere hayatları savrulmaya başlayacaktır. Moskova’dan uzak bir çiftlikte bir araya gelen Aristokrat ailenin, çöküş içinde olan ve yeni değişimlere ayak uyduramayan bireylerinin taşrada geçen dramatik öyküsü." ( Şehir tiyatrolarnın tanıtım bülteninden kopyalayıp yapıştırdım.)





3 yorum:

Mai dedi ki...

Fatoş biz yakınız sanırım :-) Ben de aynı oyunu aynı yerde izledim.
Ben de dekora bittim.
E hadi bakalım :-) Sevgiler

Derdest fikirler dedi ki...

Sanırım yakınız evet. Kim bilir bir bakarsın bir tiyatro da karşılaşırız. :)

Unknown dedi ki...

Özellikle Nina'nın bütün tiradlarını ezbere bildiğim ve en sevdiğim oyundur kendileri. Anton Çehov'un oyunlarının çoğunu sevmem beni bir miktar durum hikayesi sever yapıyor sanırım. Martı'yı Daha hiç sahnede izleme fırsatı bulamadım o da var tabii. Resimlerdeki dekora bende bir miktar bayılmış olabilirim :) Elinize sağlık hocam..

Yorum Gönder