3 Kasım 2015 Salı

Çi


            Azra Kohen'in Fi'den sonraki ikinci kitabının adı Çi. Çi,  Uzakdoğu felsefesinde vücuttaki yaşam enerjisi anlamına geliyormuş.

          Fi'de ki karakterlerle bu kitaptakiler aynı yani, Fi'nin devamı bu kitap. Kapağın üzerinde yazan şey ise " İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar". Gerçekten de Fi'de bitti dediğiniz şey Çi'de devam ediyor.

          Hem Fi'de hem de Çi'de Ayn Rand etkisi var. Sanırım yazar da benim gibi Ayn Rand hayranı -ki ilk ciltte zaten Bilge adlı karakterine en sevdiği kitap olarak Hayatın Kaynağı'nı söyletmiş. Hemen söyleyeyim kitabın konusunda değil karakterlerin özelliğinde Ayn Rand etkisi gördüm.

       İlk kitaptaki yazım hataları bu kitapta yok denecek kadar az. Neyse ki editör güzel iş çıkarmış bu kitapta. Çi'nin bir güzel tarafı ise Gezi olaylarına da değinmesi. Keşke bu kitabı bütün polisler okusa. Polisin göstericileri cinsel yönden taciz ettiği haberleri Gezi eylemlerinde de çok yayınlanmıştı. Burada da olabilidiğince iğrenç bir şekilde tekrar dile getirilmiş. Okurken bile sinir küpü oldum. Çünkü bu tarz şeylerin yaşandığına gerçekten inanıyorum. Göksel adlı kahramanının da palalılara katılması beni hiç şaşırtmadı. Bir sosyopata yakışan da bu olmalı bence.Yine de cinsel taciz olayı olunca dayanamayıp göstericileri koruyan bir kurtarıcıya da dönüşüyor.


          Ben yazarı özellikle tebrik etmek istiyorum çünkü birinci kitaptaki akıcılık ikinci kitapta da aynen korunmuş. Psikolojik tahlilleri çok iyi ( sonradan öğrendim yazar psikoloji bölümü mezunuymuş).

          Şu anda da Pi'yi okuyorum. Serinin en kalın kitabı Pi. Bakalım aynı heyecanla okuyacak mıyım? Herkese iyi okumalar diliyorum Sevgiler...

2 yorum:

Mai dedi ki...

okusam mı okumasam mı diye hep ikilemde kaldığım seri...

Derdest fikirler dedi ki...

Bence değer, okumalısın Kadriye. :)

Yorum Gönder