14 Haziran 2015 Pazar

Bira Fabrikası


           Bu yıl tiyatro sezonunu bugün izlediğim Bira Fabrikası oyunuyla kapatıyorum. Çok güzel bir oyunla kapatmış olduğumu da hemen ekleyeyim.  Moda Sahnesi'ne de bugün ilk kez gittim ve çok beğendim. Oyun da güzel olunca tabi çok keyifli ayrıldım. Eylülden sonra Moda Sahnesi'nde ki tüm oyunları izlemeyi düşünüyorum.


        
               Gelelim oyunumuza: Oyunun yazarı Fildişi Sahilli Koffi Kwahule, yönetmeni Kemal Aydoğan, oyuncuları ise Onur Ünsal, Necip Memili, Melis Birkan ve Gürsu Gür. Oyunculuk tek kelimeyle enfesti diyebilirim. Özellikle Onur Ünsal ve Necip Memili'yi sahnede izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Muhteşem bir performans.

             Oyunun konusunu da çok beğendim. İki askerin ( Onur Ünsal ve Necip Memili) iç savaş sırasında hiç zarar görmeyen bir bira fabrikasını keşfetmeleri orayı yeniden faaliyete geçirip zengin olmaları hayalini işliyor. Bir yandan savaşın bütün iğrençlikleri sahnelenirken bir yandan da değişen insan yaşamları anlatılıyor. İşkenceler, cinayetler ve tecavüzler... Tüm bu vahşet seyirciye kara mizahla sunuluyor.


                Oyunculardan onur Ünsal'ı daha önce Oyun Atölyesi'nde Testosteron oyununda izlemiştim ve orada da hayran kalmıştım. Diğer üç oyuncuyu sahnede ilk kez izledim. Bu oyunda da Onur Ünsal'la birlikte Necip Memili'ye de hayran kaldım.

            Oyun bu yıl sahnelenmeye başlamış. Ben olsam bu oyuna En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül verirdim. Fakat hangisine vereceğimi de şaşırırdım. Çünkü iki oyuncu da birbirinden iyiydi.

             Bugün oyun sezonu kapattı ama önümüzdeki sezon mutlaka devam eder. Kaçırmayın derim...



      

2 yorum:

burcu dedi ki...

İsmi dikkat çekici, nasıl bir ilintisi var içerikle merak ettim.

Derdest fikirler dedi ki...

Oyun bir ülkedeki iç savaşı anlatıyor. Bu savaşta ülkenin para getiren her kurum ve kuruluşu zarar görmüş ve çalışamaz hale gelmiştir. Tek zarar görmeyen ve eğer işletilirse yeniden para getirecek yer ise Bira Fabrikası'dır. Oyuundaki askerlerde oraya göz dikmiştir. Bira fabrikasını yenden çalıştırmak ve zengin olup Las Vegas'a gitmek istemektedirler.

Yorum Gönder