5 Nisan 2014 Cumartesi

Kontrabas



         Neredeyse her hafta sonu Küçük Sahne'ye gider oldum. Bu durumdan hiç şikayetçi değilim çünkü Beyoğlu'nu çok seviyorum.
         Geçen hafta sonu Kontrabas oyununu izledim. Oyunun yazarı benim çok sevdiğim yazarlardan biri Patrick Süskind. Oyunu izledikten sonra bu oyunun kitabını da almaya karar verdim. Müthiş replikler daha doğrusu altı çizilecek, üstünde düşünülecek çok satır var bu kitap ve oyunda. Oyun Metin Belgin tarafından yönetilmiş. Tek perdelik ve tek kişilik bir oyun.
          Oyunda bir müzisyeni canlandıran Olcay Kavuzlu'nun performansı çok iyiydi. Yalnız yaşayan bir müzisyenin toplumla, kadınlarla, cinsellikle ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan bir oyun. Toplumun tabakalarıyla bir orkestranın tabakalarının karşılaştırılması ve alt tabakaya Kontrabas'ı koyması çok güzeldi. Ayrıca bestecilerle ilgili verdiği bilgiler ilginçti. Bu arada oyunun müzikleri tabiki çok iyiydi. Oyunda bol bol da ünlü bestecilerin dedikoduları yapılıyordu; mesela Mozart, Beethoven. Bach..gibi.
         Klasik müziğe ilginiz varsa kaçırmayın derim.
       

2 yorum:

Meltem D. dedi ki...

Fatoş güzel bir oyuna benziyor, bundan sonra kültür sanat etkinliklerini senin sayende azda olsa takip edebilicem mutlu hafta sonları sevgilerimle(Fatoş yorum kısmındaki kelime doğrulatmacayı kaldırabilirsen daha rahat yorum bırakılır.

Derdest fikirler dedi ki...

Takibin ve yorumun için çok teşekkür ederim Meltem :) Bu arada kelime doğrultmacayı kaldırıdım dilerim doğru yapmışımdır. Sevgilerimle...

Yorum Gönder