5 Eylül 2017 Salı

Değişim Güncesi : 5 Eylül

    Okul benim hayatımı düzenleyen en önemli faktörlerden biri. Sanırım düzensiz hayatı sevmiyorum. Bu yüzden her yaz dört gözle okulun açılmasını bekliyorum. Okul açıldıktan bir süre sonra da "ya tatil ne zaman gelecek?" diye isyan etmeye başlıyorum. Tam 20 yıldır bu çelişkiyi yaşıyorum ve bir süre daha yaşamaya devam edeceğim. Neyse asıl konuya gelelim.

        Yaz tatilinde bloğuma bir günce eklemeye karar verdim. İsmini uzun süre düşündüm yaratıcı bir insan olmadığım için sonunda "Değişim Güncesi" ismini koydum. Yani gayet sıradan bir isim oldu.

      Peki nedir değişim güncesi? Bu yıl yapmaya karar verdiğim işleri planlı ve programlı yapmak ve bunları kendime sık sık hatırlatmak. Daha önceleri yaptığım ve memnun kaldığım, ama her işte olduğu gibi bunlarda da sürekliliği korumadığım ve bıraktığım tüm işleri, hayatıma yeniden sokmak için bu günceyi oluşturdum.

       Bir nevi aslında bana iyi gelen şeyleri düzenli hale getirmek için bu başlık açıldı. Nedir iyi gelen şeyler?

        1. Şekersiz Hayat
        2. Yoga
        3. Yüz Egzersizleri

      Anlayacağınız sağlıklı beslenme ve spor üzerine kurulu bir günlük olacak.



      Bugün başlangıcımı da yaptım. Sabah tartıldım; herkes uyuduğu için çığlık atamadım. Tam sekiz kiloluk fazlalığın çığlığını arabama binince attım.


     Okulda kurul toplantısı vardı. Toplantılarımız uzun olduğu için okula yemek götürdüm bugün. Sefertasımda ( böyle bir tasım yok, bildiğiniz saklama kaplarını kullanıyorum) ayranlı çorba ve söğüş salata vardı. Böylece okul aile birliğinin ikramları olan börek, baklava gibi şeker içerikli besinleri yememiş oldum.


       Toplantıdan sonra bir saat yürüyüş yaptım, ardından da 30 dakikalık yoga hareketleri yaptım. Yogayı yaparken nasıl terledim anlatamam. Yürürken bu kadar terlememiştim.


        Yoga için Çetin Çetintaş'ın youtube'da ki yoga başlangıç videosunu uyguladım. Aslında uygulamaya çalıştım demek daha doğru olur. Yoga pozlarındaki halimi görseydiniz epey bir gülerdiniz herhalde. Zamanla olur herhalde diye düşünüyorum ve umut ediyorum.



        Yüz egzersizlerini düzenli olarak uyguladıktan sonra öncesi-sonrası fotoğraflar koymak istiyorum. Bakalım gerçekten fark olacak mı?

        Bugünlük bu kadar yarın görüşmek üzere...Sevgiler...

     

2 yorum:

Gül Akça dedi ki...

Yüz egzersizi nedir? Ne işe yarıyor?

Derdest fikirler dedi ki...

Gül Hanım; yüz egzersizlerini youtube kanallarında bulabilirsiniz. Arama çubuğuna yüz egzersizi ya da yüz yogası olarak yazarsanız karşınıza pek çok video çıkacaktır.
Yüz egzersizi nedir? Nasıl spor yaptığımızda vücut kaslarını çalıştırıyorsak yüz egzersizleriyle de yüz kaslarımızı çalıştırmış oluyoruz. Ne işe yarıyor? diye sormuşsunuz. Cilt kırışıklıklarına iyi geliyor. Daha genç görünüyorsunuz. Daha ayrıntılı bilgiyi dediğim gibi arama motorlarında bulabilirsiniz. Sevgiler.

Yorum Gönder