5 Mart 2017 Pazar

Doğal Saç Bakımı


            Uzun süredir saçlarımı uzatıyorum. Uzun saçı çok seviyorum. Saçlarım güzel uzadı uzamasına ama dökülmeye başladı. Doktora gidecek kadar yoğun bir dökülme yok ( hani saç kıran gibi değil, hatta ciddi seyrelme de yok). Böyle olunca internetten araştırmalar yapmaya başladım.

         Cilt bakımı için aldığım yağların saç için çok faydalı olduğunu görünce uygulamaya başladım. Hem dökülme çok azaldı hem de saçlarım yumuşacık oldu. O yumuşaklık yaklaşık bir hafta kadar da sürüyor. Söz de her hafta uygulayacaktım ama ne yazık ki çok yoğun olduğum için ayda en fazla iki kere uygulayabiliyorum.

        Gelelim kullandığım yağlara:

  •          Zeytinyağı

  •         Avakado Yağı

  •        Jojoba Yağı
  •     Tatlı Badem Yağı
  • Argan Yağı
        İnternette bunun farklı seçenekleri de var. Bence siz araştırıp kendinize göre farklı yağları karıştırabilirsiniz. Mesela; hint yağı, çam yağı, hindistancevizi yağı... gibi.

        Ben bir tabakta bunları göz kararı karıştırıyorum. Saç diplerime sürüyorum. Son kalan kısmı saç uçlarıma iyice yediriyorum. Son olarak kalın dişli bir tarakla tarayıp toplayıp toka takıyorum. Yine bazı sitelerde nemli sıcak havlu ya da boneyle sarmak gerektiği yazıyor. Ben bunların hiçbirini yapmıyorum. Bu şekilde üç dört saat bekliyorum, sonra da saçlarımı bol ılık suyla az şampuanla yıkıyorum.

        Her saça her yağ uygun değil. Bence deneme yanılma yoluyla herkes kendine uygun bakım kürlerini oluşturabilir. Ben araştırmaya ve farklı seçenekler uygulamaya devam ediyorum. Size de tavsiye ederim.

     

4 yorum:

feride'sviolet dedi ki...

Ben de lise yıllarından beri yapıyorumm.Listene ek olarak çam terebetini de eklemeni tavsiye ederim. Saça süper bir parlaklık katıyor.

Derdest fikirler dedi ki...

Öyle mi bundan sonraki bakıma ekleyeceğim mutlaka. Teşekkürler. Siz hangi yağları kullanıyorsunuz?

feride'sviolet dedi ki...

Sizinkilerle hemen aynı kullandığım yağ karışımı.Ek olarak çörek otu yağı var sadece.

Derdest fikirler dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Yorum Gönder