30 Ocak 2017 Pazartesi

Gazoz Ağacı

   Uzun süredir öykü okumuyordum. Sabahattin Kudret Aksal'la öyküye doydum diyebilirim. Kitap Yapı Kredi Yayınlarından çıkmış. Aslında üç öykü kitabını tek kitapta toplamışlar. Bu kitaplar sırasıyla; Gazoz Ağacı, Yaralı Hayvan ve Birkaç Öykü Daha.


         Öykü kitaplarını okurken daima bazı öyküleri diğerlerinden daha iyi bulursunuz. Ben de özellikle Birkaç Öykü Daha bölümünde yazılan öyküleri daha çok beğendim. Yaralı Hayvan'da "Oğul" öyküsünü çok beğendim. Birkaç Öykü Daha'da ise " Hüseyin Feyzullah'ın Evlenmesi", " Vav'lar" ve "Soyut Oda" öykülerini beğendim.

       Sabahattin Kudret Aksal'ı daha önce hiç okumamıştım. Kendisi meslektaşım sayılır. O'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezunmuş. Öykülerinin çoğu Servetti Fünun ve Varlık dergilerinde yayınlanmış. Şiirleri de olan yazarımız aynı zamanda oyun yazarlığı da yapmış.

      Öykülerinde, sıradan insanların sıradan yaşamlarını anlatmış. Özellikle psikolojik tahlillere çok önem vermiş. Öykülerini sade bir dille yazdığından, benim için okuması çok keyifliydi.

       Öykü okumayı seviyorsanız bu kitabı size kesinlikle öneririm.

2 yorum:

Mai dedi ki...

"keşke"ler listeme ekledim
Sade anlatımdan ötesini kafam kaldırmıyor bu dönem...dolayısı ile iyi bir öneri :-)

Sevgiler

Derdest fikirler dedi ki...

Seni yeniden görmek çok güzel Kadriye. :)

Yorum Gönder