20 Aralık 2014 Cumartesi

Mary And Max

        Dün akşam Derya'nın tavsiyesiyle güzel bir animasyon filmi izledim. Adı; Mary and Max. Senaryosunu ve yönetmenliğini Adam Elliot yapmış. Film, 2009 Avusturalya yapımı. Galasını da 2009 yılında Sundance Film Festivali'nin açılış gecesinde yapmış.

          Filmin konusu mektup arkadaşlığı üzerine kurulu. 8 yaşındaki Mary'nin hiç arkadaşı yoktur. Alkolik bir anneyle tamamen kendi içine kapalı bir babanın kızıdır ve Avustralya'da yaşamaktadır. Anneyle babanın Mary'ye ilgisi son derece azdır. Kendini çok yalnız hisseden Mary, bir telefon rehberinde gelişigüzel bir adrese mektup yazar. Yazdığı kişi ise New York'ta yaşayan 44 yaşındaki Max'tir. Max hem bir obez hem de asbergen sendromu  ve takıntıları olan bir kişidir. Mary'nin mektubu Max'i hem mutlu eder hem de panik ataklar geçirmesine neden olur. Max'te tıpkı Mary gibi yalnız ve arkadaşsızdır. Yıllarca süren mektup arkadaşlığından sonra Mary, New York'a gelip Max'le tanışmak ister.
      
           Bu film, yalnızlığı, aşkı, sevgiyi, ihaneti ve Aspergen Sendromu'nu çok güzel anlatmış. Animasyon filmlerinden hoşlanıyorsanız bence bu filmi izlemelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder