7 Haziran 2014 Cumartesi

Her Yıl Kuşlar Geri Gelir


       Çarşamba günü Oyun Atölyesi'nde izlediğim tek perdelik bir oyundu. Oyun kısa bir filmle başlıyor. Bu filmde yıkılan binaları izliyorsunuz. İzlerken dehşete kapıldım çünkü bana depremi anımsattı. Ama filmin konusu deprem değildi. Yıkılıp yeniden yapılan binalardan bahsediliyordu.
        Oyunda Ned bir yıkım uzmanıdır. Eskiyen binaların yıkılmasını ve yerine yeni binaların yapılmasını sağlar. Oyun üç kişilik bir oyun. Ned, eşi ve komşusu. Bir yandan binalar yıkılırken bence bir yandan da evlilikler yıkılıyor. Oyun boyunca sürekli ortadana kaybolan eşyaların gizemiyle de karşı karşıya kalıyorsunuz.
        Aslında konu ve oyunculuk çok iyi olmasına rağmen oyun istediği başarıyı yakalayamıyor. Ne yazık ki oyunu izlerken çok sıkıldım. Hatta pek çok kişi oyun devam ederken oyunu terketti. Tek perdelik bir oyun olduğu için insanlar sanırım sonuna kadar katlanmak istemedi. "Katlanmak" sözcüğünü abartılı bulmuyorum çünkü ben de katlananlardan biriydim. Bence oyun vermek istediği mesajı da veremiyor. Bu yıl izlediğim en sıkıcı oyundu diyebilirim.
           Son olarak oyunun yazarı İngiliz yazar, Jez Butterworth. Çeviren ve oyunu yöneten kişi ise Ahmet Levendoğlu. Oyun tek perdelik bir oyun.

4 yorum:

Semihal Tüzüner dedi ki...

arkadaşım senin sezon kapanmadı galiba...İstanbul'da tiyatro festivali devam ediyomu?

Derdest fikirler dedi ki...

Evet devam ediyor. Ben sezonu 20 haziranda kapatacağım. :)

Soru Cevap dedi ki...

Ben de dün gittim oyuna. Oyun iki perdeydi yalnız. Ancak ilk perdenin sonunda çıktım oyundan. Oyunculuklar çok başarılı, Ned karakteri da tam oturmuştu ancak nedense sıkıldım. Oyun atölyesindeki diğer oyunların tadını vermedi.

Derdest fikirler dedi ki...

Çok şaşırdım iki perde olmasına, biz gittiğimizde tek perdeydi. Ama aiki perde yapmaları çok isabetli olmuş. Çünkü oyuncuların karşısında insanlar dışarı çıkıyordu.

Yorum Gönder