29 Ekim 2014 Çarşamba

Shakespeare

 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde harika bir oyun izledim bugün. Müthişti, çok iyiydi. Oyunun yazarı da yönetmeni de Azerbaycan'lı. Bu oyunu izledikten sonra şöyle bir karar aldım: Eğer bir oyunun yazarı Elçin Efendiyev ve yönetmeni Melahat Abbasova'ysa o oyuna hiç düşünmeden gireceğim ve izleyeceğim. Bundan önce de Katil diye bir oyun yazıp yönetmişer ve o oyunda çok beğenilmiş ve izlenmiş. Keşke onuda izleyebilseydim.                                      
                                                                                  
        Oyunun konusu, Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde geçiyor. Ama oyunu izlerken kim deli kim akıllı anlayamıyorsunuz. Öyle anlar oluyorki hastalar, doktorlardan daha normal davranıyor.
     Oyuncuların performansı çok iyiydi. Hatta şöyle diyebilirim hepsi birbirinden iyiydi. Sahne tasarımı ve ışıkta benden tam puan aldı. Sahnede dekor olarak bir insan beyni ve bu beyinin içindeki dişliler kullanılmıştı.

          Oyunun ana konusu normal ve anormal, gerçek ve gerçek olmayan kavramlarını sorgulamaktı. Sorgulama sırasında yapılan konuşmalar ise muhteşemdi. Bence oyunda verilen bir mesaj daha vardı. O da; sanatın iyileştirici gücüydü. Nitekim oyunda da hastaların doktorların Shakespeare okuması, heykel yapması, tiyatro oyunu sergilemesi onların ruh hallerini de olumlu olarak etkiliyor ve hayatlarındaki olumsuzluklarla daha iyi mücadele etmelerini sağlıyor.
         Bu oyunu kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ederim. Kaçırırsanız pişman olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder